Kaikki kotisivut: 

  • sv
  • nb
  • da
  • fi

GPS-navigointi

Mikä on GPS?

GPS on lyhenne sanoista “Global Positioning System”. GPS-järjestelmä koostuu 24 satelliitista, jotka kiertävät maata tietyillä radoilla. Kaikki GPS-vastaanottimella varustetut voivat näin ollen määrittää sijaintinsa (leveys- ja pituusaste sekä korkeus) niin päivin kuin öin, säässä kuin säässä ja missä tahansa päin maailmaa. GPS-järjestelmän käyttöoikeus sisältyy GPS-vastaanottimen hintaan, eikä siihen vaadita liittymää tai muuta vastaavaa. GPS-vastaanotin on siis nimensä mukaisesti vastaanotin, eikä sitä näin ollen voi jäljittää sijainnin selvittämiseksi.

Pelkkä GPS-vastaanotin onkin melko hyödytön kapistus, sillä se ilmoittaa ainoastaan koordinaatit, joiden avulla voi tarkistaa sijainnin kartasta. GPS-navigaattori on puolestaan aivan eri asia. Navigointilaitteessa on sisäänrakennettuja karttoja ja paljon muuta tarpeellista tietoa. GPS-navigaattorilla voi hakea vaikkapa kaupunkia, osoitetta, ravintolaa tai huoltoasemaa, minkä jälkeen laite ohjaa kohteeseen mahdollisimman helpolla tavalla kartan ja usein myös ääniohjauksen avulla.

GPS-navigaattorit moottoripyörää varten

Moottoripyöräkäyttöön tarkoitettua GPS-navigaattoria luonnehtii vedenpitävyys, kolhujenkestävyys ja käytettävyys hanskat kädessä. Lisäksi moottoripyöränavigaattoreissa on enemmän mahdollisuuksia itse valita oma reitti kuin vaikkapa autonavigaattoreissa. Kukapa moottoripyöräilijä haluaisikaan ajaa nopeimman tai lyhimmän reitin kohteesta A kohteeseen B? Monissa malleissa on myös bluetooth-toiminto, jota käyttämällä voi vastaanottaa ääniohjausta ja puheluita kypärän bluetooth-puhelimeen. Useimpiin moottoripyöränavigaattoreihin kuuluu lisäksi tietokoneella käytettävä reitinsuunnitteluohjelma. Näin ollen on mahdollista kotikoneen ääressä suunnitella lomareittejä, tallentaa ajettuja reittejä tai vaihtaa reittivinkkejä ystävien kanssa. Laitteissa on yleensä valmiina Pohjoismaiden tai Euroopan tiekarttoja, ja niihin voi monesti myös lisätä vaelluskarttoja. Voit tutustua Touratechin GPS-laitteisiin, -telineisiin ja -paketteihin verkkokaupassa.

zumox2-2000x750

Touratech on Garminin valtuutettu jälleenmyyjä ja Pohjoismaiden suurin moottoripyöränavigaattoreiden jälleenmyyjä.

Lukittavat GPS-telineet

Touratechin GPS-telineet ovat mallikohtaisia ja niihin saa sekä avaimellisen lukon että laitetta suojaavan iskunvaimentimen. Valikoimassa on telineitä markkinoiden kaikkia vedenpitäviä moottoripyöränavigaattoreita varten, merkistä ja mallista riippumatta.

bracket-zumo-web-1000x375

GPS-telineiden kiinnikkeet

GPS-telineen asentamiseen tarvitaan yleensä mallikohtainen kiinnike. Mikäli ohjaustangossa on 12 millimetrin välitango, ei teline vaadi kiinnikettä, vaan soveltuu asennettavaksi suoraan välitankoon.

adaptor-web