Kaikki kotisivut: 

  • sv
  • nb
  • da
  • fi

Komfort-satulat

Touratechin komfort-satulat tarjoavat huomattavasti mukavammat olosuhteet kuin vakiosatula, mihin on monta syytä. Ensinnäkin komfort-satulat on suunniteltu nimenomaan parantamaan mukavuutta − ei niinkään mukailemaan pyörän muotoilua, tuntumaan hyvältä koeaejossa tai olemaan halpoja. Touratechin kaikkien komfort-satuloiden yhteinen tekijä on kehitystyön takana olevat sadat koeajotunnit, eri kuljettajien tekeminä ja heidän eri tarpeiden näkökulmasta. Satuloissa käytetään omavalmisteista vaahtomuovia, ja mukavuuden salaisuus on sopiva pehmeys/kovuus, mikä yleensä tarkoittaa vakiosatulaa kovempaa ja kiinteämpää, jotta pyörän selässä istuttu pitkäkin päivä olisi mahdollisimman mukava. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, on tosiasia se, että pehmeämpi satula aiheuttaa enemmän hiertymiä keinuessaan enemmän ylös ja alas. Myös muoto on tärkeä, ja Touratechin komfort-satulat ovat yleensä vakiosatuloita leveämpiä, muttei niin paljon, että sillä olisi vaikutusta polvien kulmaan seisten ajettaessa. Satulat verhoillaan vedenpitävällä materiaalilla ja saumat teipataan. Tarjolla on komfort-satuloita useimpiin markkinoilla oleviin touring- ja seikkailupyöriin. Hae omaa malliasi verkkokaupasta.

Sitzbank Suzuki DL 650 V-Strom-2000x750

 

 

Komfort-satulat

Touratechin useimmat satulat ovat komfort-luokan tuotteita, lukuun ottamatta hengittäviä komfort-satuloita (ks. alle) ja sportti-satuloita, jotka on tarkoitettu ensisijaisesti seisten ajamiseen. Satulat valmistetaan tavallisesta vaahtomuovista, mutta kovuusaste on säädetty kiinteäksi, ja samalla pehmeäksi. Pintakangas on liukumatonta materiaalia, jonka saumat on teipattu sataprosenttisen vedenpitävyyden takaamiseksi. Komfort-satulat takaavat mukavan ajomatkan 500, 750 ja jopa 1000 kilometrin mittaisilla päivämatkoilla. Sama pätee luonnollisesti myös matkustajaan.

Sitzbank BMW R1200 GS neu-web2000x750

Vinkki: tottuminen vaatii pari päivää, mutta pitkistä ajopäivistä koostuneen viikon jälkeen hyvän satulan ei pitäisi tuntua epämiellyttävältä. Jos ajat 300−500 kilometriä päivässä viikon ajan ja satula tuntuu vielä epämiellyttävältä, on satulan vaihtaminen välttämätöntä.

Tarjolla eri korkeuksia

“Vakiokorkeus” tarkoittaa sitä, että komfort-satula on samankorkuinen kuin pyörän vakiosatula. Komfort-satulat ovat kuitenkin yleensä hieman leveämpiä, joten ne voivat leveämmän asennon vuoksi tuntua korkeammilta. Useimmista komfort-satuloista on tarjolla joko matala tai korkea istuinkorkeus, mikä tarkoittaa kolmen senttimetrin korotusta tai laskua vakiosatulaan nähden. Vielä matalampaa istuinkorkeutta kaipaavalle on tarjolla erilaisia madallussarjoja ja matalampia iskunvaimentimia. Katso verkkokaupasta sopivan moottoripyörämallin kohdalta, tai ota yhteyttä, niin autamme.

low-web

 

Hengittävät komfort-satulat

Tämä on ainutlaatuinen ja patentoitu tuote, sillä Touratech on ainoa valmistaja, jonka valikoimassa on hengittävällä pintamateriaalilla valmistettuja satuloita. Satula toimii samaan tapaan kuin Gore Tex -vaatteet. Hiki ja sateesta johtuva kosteus imeytyvät satulan sisällä olevaan “verkkoon”. Yön aikana kosteus ilmastoituu pois satulasta. Kyseisen rakenteen suurimmat edut ovat vähäisempi hikoilu kuumassa ilmastossa ja vähempi kastuminen pitkään sateessa istuessa. Gore Tex -housut kastuvat  nimittäin yleensä pitkäkestoisessa sateessa, kun vesi imeytyy kalvon läpi vesihöyrynä.

Sitzbank-cut-web-2000x750