Kaikki kotisivut: 

  • sv
  • nb
  • da
  • fi

Laukut

Touratechin valikoimassa on yli 6 000 tuotetta, mutta tunnetuimmat niistä lienevät alumiiniset sivulaukut. Tarina alkaa jo 80-luvulla, jolloin Herbert Schwarz, Touratech AG:n perustaja, matkusti moottoripyörällä Afrikassa. Hän oli tyytymätön pyöränsä sivulaukkuihin, sillä ne eivät kestäneet kunnon seikkailuja, vaan vaativat jatkuvaa korjausta. Mies alkoi pohtia optimaalisen sivulaukun ominaisuuksia. Sen tulisi olla yksinkertainen, toiminnallinen, kestävä, tiivis, helppo korjata jne. Kotiin tultuaan Schwarz kirjasi ideansa paperille ja suunnitteli ZEGA CASE:n, alumiinisivulaukun, joka tähän päivään mennessä on ollut mukana tuhansissa seikkailuissa. Zegan nimi on peräisin eräästä Kongon kylästä, jossa Herbert kävi matkansa aikana. Touratechin alumiinisia sivulaukkuja on tarjolla lähes kaikkiin markkinoilla oleviin seikkailupyöriin. Hae omaa malliasi verkkokaupasta.

 

1990 – ZEGA CASE

Satoja kertoja maailmaa kiertänyt laukku, joka yhä tänäkin päivänä on kovassa käytössä. Valmistettu 1,5 millimetrin vahvuisesta alumiinista, irrotettava kansi, lukittava, tiivis sekä helppo ja toiminnallinen kiinnitys. Kyseisiä laatikoita on ollut mm. myös KTM:n vakiovarustuksessa.

zega-case-web

 

2006 – BMW ADVENTURE CASE

BMW R1200GS Adventuren kehitystyön aikana Touratechia pyydettiin kehittämään malliin kunnolliset sivulaukut. Tehtävä otettiin innolla vastaan, ja nykyään Touratechin tehtaalla Saksassa valmistetaan BMW Motorradille jopa 400 laukkua päivässä. Sama laukku on yhä valikoimassa ja se on myös vakiovarusteena uudessa BMW R1200GS Adventuressa (2014−).

bmw-case-web

Huom. kyseistä sivulaukkua ei ole Touratechin omassa valikoimassa, vaan sitä myy ainoastaan BMW Motorrad. Laukkuihin on kuitenkin tarjolla kattava lisävarustevalikoima.

 

2009 – ZEGA PRO

ZEGA CASE:n oltua markkinoilla lähes 20 vuotta, oli aika päivittää tuote. Sekä Zega Casen että BMW Adventure Casen kokemukset summattiin ja maailman kaikilta jälleenmyyjiltä pyydettiin ideoita uutta laukkua varten. Vuonna 2009 esiteltiin ZEGA PRO. Siinä on sama tukeva rakenne, mutta myös muutamia parannuksia, kuten parempi lukko saranoineen, vaihdettavat kulmasuojat sekä täysin uusi valikoima lisävarusteita laukkuihin ja niiden päälle. ZEGA PRO oli saatavilla hopeanvärisen perusmallin lisäksi harmaaksi tai mustaksi anodisoituna.

zega-pro-web

 

2013 – ZEGA PRO 2

Alumiinisten sivulaukkujen viimeisin päivitys tehtiin vuonna 2013. Ulkomuodollisesti laukut ovat samanlaisia kuin ZEGA PRO -malli, mutta tarkkaan katsottuna ZEGA PRO 2:ssa on nähtävissä melko paljon eroja. Kannen ympärillä on uudet tiivisteet, joiden ansiosta laatikko on tiivis jopa kovia kolhuja saadessaan. Laukun ulkopuolelle kiinnitettäviä lisävarusteita varten oleva pikakiinnike on vakiona, samoin kuin kantokahva. Suurin uudistus on kuitenkin lukittava pikakiinnitys, jonka avulla laukun voi irrottaa pyörästä avaamatta muutamassa sekunnissa. Samasta syystä laukku on myös edeltäjäänsä kestävämpi.

zega-pro-2-web

ZEGA PRO -lisävarusteet

Moottoripyörällä matkatessa voi toisinaan olla vaikea saada kaikkia varusteita mahtumaan sivulaukkuihin, eikä niihin välttämättä kaikkea kannatakaan pakata, kuten polttoainetta. Toiset tavarat ovat hyvä olla helposti saatavailla, kuten ensiapulaukku tai vesipullo. Siksi Touratech on nyt kehittänyt useita lisävarusteita, joiden avulla tavaroita voi kiinnittää sivulaukkujen ulkopuolelle. ZEGA PRO ja BMW ADVENTURE CASE -laukkujen alle asennetaan ensin pohjalevy, joka toimii pikakiinnikkeenä lisävarusteita varten. Uudessa ZEGA PRO 2:ssa on vakiona valmiiksi pikakiinnikkeet. Ota huomioon, että ZEGA PRO:hon / BMW ADVENTURE CASE:en ja ZEGA PRO 2:een ei käy samat lisävarusteet.

R1200GSAdventure-2000x750