Kaikki kotisivut: 

  • sv
  • nb
  • da
  • fi

Touratech Compañero

Compañero WORLDWIDE

Markkinoilla on paljon hyviä ajopukuja. Touratechin henkilökunta on testannut useimpia merkkejä ja malleja vuosien saatossa, ja monet niistä toimivat todella hyvin, kunhan ilmasto pysyy suurinpiirtein samana. Kuulostaako tutulta? Kaikki menee hyvin, kun lämpötila pysyy 10−20 asteessa, mutta puku muuttuu epämiellyttäväksi sään lämmetessä tai sateella. Compañero WORLDWIDE -ajopuvun edut tulevat esille juurikin ääriolosuhteissa. Puku on kehitetty erityisesti seikkailuajoon, jossa on tärkeä ylläpitää mukavuuden tasoa vaikka yhtenä päivänä tai viikkona ajaisi kuumassa ilmastossa ja toisena kylmässä ja sateisessa ympäristössä. Kehitystyön tarkoituksena oli tehdä yksi puku, joka tuntuu mukavalta kaikissa lämpötiloissa ja sääolosuhteissa. Compañero WORLDWIDE on tarkoitettu nimenomaan moottoripyöräseikkailuihin. Compañero on espanjaa ja tarkoittaa kumppania, mikä onkin erinomainen määritelmä hyvälle ajopuvulle pitkissä seikkailuissa.

original_3381_I3Es1SevGfL5JFf0CNAGEQmUi

Compañero WORLDWIDEn toimintaperiaate

Tämä ajopuku erottuu markkinoiden useimmista muista puvuista kahden tärkeän seikan osalta. Puku on sataprosenttisesti vedenpitävä, eikä sillä tarkoiteta muutamaa tuntia, vaan koko päivää, viikkoa, kuukautta ja vuotta, taatusti! Tämä on saatu aikaan siten, että GORE-TEX®-kalvo on laminoitu kuoritakin uloimpaan kerrokseen pysäyttäen näin kosteuden uloimmassa pinnassa, ennen kuin se pääsee hakeutumaan takin sisäkerroksiin. Rakenteen ansiosta takkiin ja housuun ei myöskään keräänny vettä, joka tekee niistä painavat ja hitaasti kuivuvat. Useimpien muiden markkinoilla olevien pukujen ongelmana on se, että kalvo sijaitsee kuorikerroksen sisäpuolella (sama kuin jos sijoittaisi katon ulkopaneelit katon sisäpuolelle), Takki pysyy silloinkin sinänsä tiiviinä, mutta kosteus hakeutuu silti lopulta kerrosten väliin ja jäähdyttää näin koko takin ja housut.

Kuoritakin ja -housut saa nopeasti ja helposti riisuttua saappaita riisumatta. Kaikki suojat sijaitsevat sisätakissa ja -housuissa, joten ne suojaavat saman verran kuoripuvun kanssa tai ilman. Crossia tai enduroa ajaneet voivat verrata pelkässä sisäpuvussa ajamista Safety Jacketissa ja crossipaidassa ajamiseen.

COMPA__ERO_Jacke_4dd5c440ee79d

Yhteenveto Compañero WORLDWIDE

Tavallisessa pohjoismaisessa ilmastossa ajetaan yleensä koko puku puettuna. Se on sataprosenttisesti vedenpitävä ja tuntuu mukavalta kerraston kanssa mittarilukeman laskiessa jopa kymmeneen lämpöasteeseen. WORLDWIDEsta on tahallaan jätetty pois lämmin sisätakki, koska matkalla on joka tapauksessa mukana fleecetakki tai jokin sitä vastaava. Lämpötilan kohotessa tai kuljettajan hikoillessa voi hetkessä riisua kuoritakin ja -housut, ja pelkässä sisäpuvussa on miellyttävä ajaa lämpötilan kohotessa jopa 40 asteeseen.

Vinkki 1: kannattaa pitää jokin laukku helposti saatavilla vaikkapa tavaratelineellä, jolloin kuorivaatteet on helppo pukea tai riisua muutamassa minuutissa.

Vinkki 2: kannattaa hankkia lämpöliivi ja Touratechin G-Loft-takki, sillä niiden ja ajopuvun avulla selviää kaikista lämpötiloista yhden pakkasasteen ja +40 lämpöasteen välillä.


 

Compañero BOREAL

Compañero BOREAL on Compañero-perheen uusin jäsen, joka on ensisijaisesti tarkoitettu Pohjoismaiden, Kanadan ja Alaskan markkinoille. Boreal-nimi tulee pohjoisen pallonpuoliskon havumetsävyöhykkeestä, joka tunnetaan myös nimellä Taiga. Compañero WORLDWIDE -mallista poiketen BOREALissa ei ole erillisiä GORE-TEX®-takkia ja -housuja. Asu koostuu sen sijaan laminoidusta GORE-TEX®-ajopuvusta, jossa on isot vedenpitävät ilmastointiaukot sekä takissa että housuissa. Markkinoiden monista muista ajopuvuista poiketen BOREALissa on siis suoraan kalvon läpi avattavat aukot, minkä ansiosta Compañero BOREAL toimii erinomaisesti jopa 30 lämpöasteessa. Lisäksi ajopuvussa on irrotettava vuori, jonka ansiosta ajopuku tuntuu mukavalta jopa viidessä lämpöasteessa pelkästään ohuen kerraston kanssa.

DSH_4822

 

 

Compañero BOREALin toimintaperiaate

Compañero WORLWIDEn tapaan BOREAL-mallin takin ja housujen kuorikerros on laminoitu GORE-TEX®-kalvolla. Lämpötilan kohotessa kuoritakkia ei riisuta, vaan kalvo avataan pitkien vedenpitävien vetoketjujen avulla. Sekä takissa että housuissa on ilmastointiaukot takana ja edessä, mikä takaa ilman kiertämisen.

Lämpötilan laskiessa takin ja housujen alle puetaan ajopukuun kuuluva, irrotettava vuorikerros, joka eristää ja lämmittää. Takin vuorina on tyylikäs Softshell-takki, jota voi käyttää myös muulloin kuin moottoripyörää ajettaessa.

boreal-2000

Yhteenveto Compañero BOREAL

Tavallisessa pohjoismaisessa, hieman viileässä ilmastossa puku tuntuu miellyttävältä jopa viidessä lämpöasteessa, kun ilmastointiaukot ovat kiinni ja alla on ohut kerrasto. Compañero BOREALissa on nimittäin hyvin eristetty vuorikerros sekä takissa että housuissa. Ajopuku on lisäksi varmasti sataprosenttisen vedenpitävä. Lämpiminä päivinä voi ajaa ilman vuorikerrosta, jolloin puku tuntuu mukavalta lämpötilan laskiessa 15 asteeseen. Lämpötilan kohotessa takin ja housujen ilmastointiaukot voi avata, jolloin puku tuntuu mukavalta jopa 30 asteessa.